Mini potičke s čokolado in figami

Težavnost:
Čas priprave: 90 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Sestavine za nadev:

200 g čokolade

250 g zmletih suhih fig

3 žlice ruma


Priprava:

1. Najprej zamesimo testo: v skledo stresemo moko, sladkor, sol, rumenjaka in maslo. Naredimo kvasec iz malce mleka in sladkorja.

Ko je nared, ga prilijemo sestavinam v skledi in dodamo še mleko. Zamesimo mehko in gladko testo, ki naj vzhaja do dvojne količine.

2. Nasekljanim figam dodamo rum in jih zmeljemo. Čokolado stopimo in jo primešamo figam.

3. Vzhajano testo razvaljamo na pomokani površini in ga razrežemo na trake, široke 10 cm. Vsakega namažemo z nadevom in

zvijemo v štruklje, debeline polovice globine modelčka za potico.

4. Pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj C, približno 20 minut.


Za ogled video recepta kliknite MINI POTIČKE S ČOKOLADO IN FIGAMI.

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g moke+
  • ½ žličke soli+
  • 15 g kvasa+
  • 30 g sladkorja+
  • 1 žlica ruma+
  • 2 rumenjaka+
  • 40 g masla sobne temperature+
  • 2 dl toplega mleka (od tega malce za kvasec)+
 

Sorodni recepti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X