Mesne kroglice s širokimi rezanci

Težavnost:
Čas priprave: 35 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Priprava:

1. Hamburško slanino nasekljamo s pomočjo kuhinjskega robota z nožem oblike S, čebulo nasekljamo in popražimo, česen ter

peteršilj drobno nasekljamo. Žemljo natrgamo in namočimo v mleku.

2. Vse to dobro premešamo, da se sestavine povežejo v štruco, iz katere oblikujemo kroglice v velikosti žogice za golf.

3. Kroglice povaljamo v moki in popečemo v ponvi. Zalijemo z vinom in malce pokuhamo.

4. Paradižnikovo mezgo zlijemo v pekač, dodamo omako, ki je nastala med pečenjem kroglic, in pomešamo. Dodamo mesne

kroglice.

5. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj C in pečemo približno 15 minut.

6. Kroglice posujemo s peteršiljem in postrežemo s testeninami.


Za ogled video recepta kliknite MESNE KROGLICE S ŠIROKIMI REZANCI.

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g mletega govejega vratu+
  • 200 g hamburške slanine+
  • 10 g zmletih suhih jurčkov+
  • 1 manjša čebula+
  • 2 stroka česna+
  • šopek peteršilja+
  • žlička majarona+
  • sol in poper+
  • pol žemlje+
  • 1 dl mleka+
  • 1 dl belega vina+
  • 400 g paradižnikove mezge+
  • moka+
 

Sorodni recepti