Krompirjeva pita z mlado špinačo

Težavnost:
Čas priprave: 40 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Nadev:

250 g mlade špinače

250 g skute

250 g kisle smetane

sol, poper in muškatni orešček

pest pinjol

3 jajca

2 stroka česna


Priprava:

1. Krompir in čebulo naribamo, posolimo in popopramo ter odtisnemo odvečno vodo.

2. V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, sol, poper, muškatni orešček in jajca.

3. V ponvi na malce olja in česna hitro prepražimo špinačo, da oveni.

4. Oblikujemo pito: krompir s čebulo čvrsto razporedimo po dnu pekača. Prelijemo s skutnim nadevom, razporedimo še špinačo in

pinjole ter postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo približno 30 minut.

Sestavine za 4 osebe

  • 4 večji krompirji+
  • 2 čebuli+
  • sol in poper+
 

Sorodni recepti