Jagodna juha

Težavnost:
Čas priprave: 30 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Za jagodne želeje:

300 g jagod

1 zavitek agarja

sladkor po okusu


Dekor:

nekaj listov mete

oljčno olje

pest nasekljanih mandljev

1 karambola


Priprava:

1. Naredimo jagodne želeje: jagode spasiramo v pire, tega pristavimo na ogenj, dodamo sladkor in agar ter med mešanjem

počakamo, da zavre. Vre naj še dve minuti. Prelijemo v mini silikonske modelčke in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še bolje

dlje.

2. V manjši kozici segrejemo kokosovo mleko, sladilo in janeževe zvezde. Počakamo, da zavre, nato odstavimo in pustimo, da se

mleko med ohlajanjem naveže janeževega okusa.

3. Jagode za juho operemo, narežemo in spasiramo v pire. Dodamo ohlajeno mleko in postavimo v hladilnik, saj je jed najboljša, če

jo postrežemo ohlajeno.

4. Pred serviranjem pripravimo dekor: meto zmečkamo s pomočjo terilnika in primešamo žlico do dve oljčnega olja. Mandlje

nasekljamo.

5. Na krožnike prilijemo jagodno juho, dodamo jagodni žele in okrasimo z metinim oljem ter mandlji in rezinami karambole.

 

Sestavine za 4 osebe

  • 400 ml kokosovega mleka+
  • 500 g jagod+
  • sladilo+
  • vaniljev sladkor+
  • pol limone+
  • 4 janeževe zvezde+
 

Sorodni recepti