Fižolovi njoki

Težavnost:
Čas priprave: 35 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Priprava

1. Fižol spasiramo s paličnim mešalnikom.

2. Dodamo rumenjak in ščepec soli ter dobro premešamo.

3. Dodamo še moko in zamesimo testo za njoke. Na pomokani površini iz testa najprej naredimo dolg svaljek s premerom približno

1,5 cm. Nato razdelimo svaljek na manjše njoke.

4. Kuhamo jih v slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje, in jih dodamo v ponev s popraženo zelenjavo po svojem okusu. Mi

smo uporabili češnjev paradižnik, brstični ohrovt in česen.

5. Pred postrežbo posujemo z naribanim parmezanom.

Opomba: Če boste njoke kuhali kot glavno jed, pripravite dvojno količino.


Za ogled video recepta kliknite FIŽOLOVI NJOKI.

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g kuhanega fižola+
  • 1 rumenjak+
  • ščepec soli+
  • 100 g moke+
 

Sorodni recepti