Zbrali smo že 0 €

Brezglutenski špageti s panceto in radičem

Težavnost:
Čas priprave: 20 min
PRINT
Kategorije recepta: Hitra kosila Hitro in okusno 
 

Priprava:

Čebulo sesekljamo jo prepražimo v ponvi in preden postane rjava, dodamo še na trakce narezano panceto. Vse skupaj pražimo 3 do 4 minute. Nato dodamo češnjeve paradižnike in na drobno  narezan česen. Vse skupaj dušimo še dodatnih 5 minut, jedi nato dodamo nasekljan radič (priporočljivo je uporabiti Treviški radič), solimo, popramo in dušimo še dodatnih 5 minut. Medtem testenine skuhamo v osoljeni vodi in ih odcedimo ter jih nato zmešamo z omako.

 

Serviranje:

Testenino z omako serviramo na globoki krožnik, lahko jih položimo tudi na rukolo oz. na popečeni večji kos rdečega radiča. Jed posipamo z naribanim parmezanom in pokapamo z oljčnim oljem. 

 

Sommelier priporoča:

Chardonnay ali Sivi pinot.


Dober tek vam želi:

Zdravko Andželevski  sommelier 2. in chef.

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g brezglutenskih špagetov+
  • 4 žlice oljčnega olja+
  • 250 g pancete+
  • 100 g rdečega radiča+
  • 10 kom češnjevega paradižnika+
  • parmezan+
  • 1 strok česna+
  • 1 manjša čebula+
  • ščepec soli+
  • poper+
 

Sorodni recepti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X