Znani finalisti tekmovanja dijakov in študentov gostinsko-turističnih šol za naziv Tuševa zvezdica

  • 23

Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko-turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, Celje, Novo mesto, Radovljica, Radenci ter študenti Višje gostinske šole Bled in Maribor.

Ekipe dijakov Srednjih šol za gostinsko in turizem ter študentov Višjih gostinskih šol so se med sabo pomerile na treh predtekmovanjih, katerih posamezna zmagovalca sta se uvrstila v finalno tekmovanje. Iz vseh sodelujočih ekip sta se v finale uvrstili tudi najboljši dve ekipi iz vrst poražencev predtekmovanj. Na današnjem zadnjem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana se je najbolje odrezala ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki je postala zmagovalka s Krožnikom Zlatorog, ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, ki je zasedla 2. mesto z Meščanskim krožnikom kravje doline.

Celotno tekmovanje poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, katerega vodi Tomaž Vozelj. Ocenjevalno komisijo sestavljajo priznani slovenski kuharski in kulinarični chefi. S tekmovanjem želijo organizatorji mlade predstaviti širši javnosti, delodajalcem in kolegom s stroke ter jih hkrati spodbuditi pri njihovih prvih korakih v poklicni svet. Tekmovanje temelji na pripravi regijske jedi in pripadajoče zgodbe, ki je povezana z nastankom jedi, lokalnimi značilnostmi, zgodovino in kulturno dediščino.

Finalno tekmovanje bo tako potekalo v aprilu med osmimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in njegov pomočnik bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični vodnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo. Tuševa zvezdica bo postala ena od dveh najboljših ekip, ki se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice.

 

Zmagovalci 3. predtekmovanja: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje s Krožnikom Zlatorog

Tekmovalci: Nejc Sovič, Marko Stoklas, David Volavšek, Žiga Rakun

Mentorji: Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik, Janez Turnšek

 

Drugouvrščena ekipa 3. predtekmovanja: Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana z Meščanskim krožnikom kravje doline

Tekmovalci: Juš Dolničar, Matija Cotič, Teja Rus, Žan Hodžič

Mentorji: Majda Rebolj, Ludvik Fekonja, Polona Ostanek

 

Strokovna komisija 3. predtekmovanja:

Kuharji:
Janez Dolšak vodja kuhinje Hoteli Union
Igor Jagodic vodja kuhinje restavracija Strelec
Martin Blejec Vodja banketne kuhinje hotel Intercontinental
Branko Podmenik vodja Pivnice Union Ljubljana
Tomaž Vozelj Predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije
Strežba:
Zlatko Šparakel Vodja strežbe JGZ Brdo
Jože Oplotnik F&B Hotel Union
Zoran Jozič Vodja strežbe Hotel Lovec Bled
Janez Žust Nekdanji profesor

< Nazaj

 

Ostale novice

  • 33

    Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje je postala dobitnica nagrade projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih.

  • 33

    Vseslovensko kulinarično tekmovanje Tuševa zvezdica ima nove zmagovalce, ki so se pomerili v pripravi in predstavitvi lokalne kulinarične zgodbe ter regijsko obarvane restavracijske sladice, kjer so se najbolje odrezali mladi kuharji, natakarji in turistični vodniki s Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.  Drugo mesto so osvojili študenti Višje strokovne … Več

  • 4

    Skupina Tuš bo letos ponovno omogočila treninge in športni razvoj mladim slovenskim smučarskim upom. Že drugo leto zapored smo odstotek od nakupa Tuš izdelkov namenili v posebni sklad in v dveh mesecih ob pomoči kupcev v akciji »Podprimo mlade smučarske upe« tako zbrali kar 71.784 evrov. V Smučarski zvezi Slovenije … Več