Letos jubilejni 20. Tušev vzpon na Celjsko kočo

  • 47

Celjska koča je to soboto 1. junija ponovno stičišče ljubiteljev kolesarstva in pohodništva iz vse Slovenije. Tradicionalni 20. Tušev vzpon v letu, ko Tuš praznuje 30 let od odprtja prve trgovine, je v zdravi športni tekmovalnosti povezal kolesarje in pohodnike, ki z vzponom na najbolj priljubljen celjski hrib začnejo športno poletje. V vseh letih je število obiskovalcev Tuševega vzpona že krepko preseglo številko 30 tisoč in tudi letos jih je obiskalo več kot dva tisoč udeležencev vseh generacij, posebej pa so se ponovno posvetili najmlajšim športnikom.

Slovenski trgovec Tuš letos praznuje 30 let, odkar je vrata odprla njihova prva trgovina. Le 10 let kasneje se je začela ena najbolj priljubljenih športno-rekreativnih prireditev v tem delu Slovenije – Tušev vzpon na Celjsko kočo. »Že od začetkov smo si želeli v zdravem športnem duhu povezati rekreativne športnike, ki cenijo tekmovalni duh, izzivov polno traso in sproščeno druženje, s katerim vedno zaključimo naš vzpon,« poudarjajo v Tušu. V vseh teh letih so na vrhu Celjske koče našteli že več kot 30.000 udeležencev vseh generacij in tudi letos pričakujejo zelo dobro udeležbo športnikov in družin.

Kolesarski vzpon, za katerega je lanski zmagovalec Gregor Tekavec iz Kolesarskega kluba Tuš TEAM potreboval le 17 minut in 15 sekund, se bo 1. junija ob 10. uri tradicionalno začel pred Planetom Tuš v Celju. Kolesarji se bodo pomerili v vožnji na čas ali v vožnji brez meritve časa. Prav tako ob 10. uri se bo začel pohodniški vzpon izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad. Pohod je v zadnjih letih postal izjemno priljubljen med družinami: »Odločili smo se, da pripravimo markirano pot za naše najmlajše pohodnike, ki bodo na poti pridobivali žige in na vrhu nagradno majico,« razlagajo v Tušu. Lani je najmlajši pohodnik štel le šest mesecev, najstarejši pa 87 let.

Na vrhu Celjske koče se bo športni del Tuševega vzpona prevesil v zabavno-družabni dogodek, kjer bo obiskovalce zabaval Ansambel Šepet. Vsi udeleženci bodo lahko s prijavo prejeli okrepčilo, najboljše pa čakajo privlačne nagrade. Celoten dogodek bo potekal tudi v duhu 30-letnice Tuša: »Ponosni smo, da smo v treh desetletjih povezali mnoge kupce, dobavitelje, poslovne partnerje in tudi športnike, ki cenijo odlično pripravljene dogodke, kakršen je naš Tušev vzpon na Celjsko kočo,« še dodajajo organizatorji. 

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.