Eterična olja Naturavit v Tušu

V naših izbranih poslovalnicah lahko najdete tudi izvrstna eterična olja Naturavit.

Pozitivne učinke eteričnih olj na človekovo zdravje, poznamo že dolgo. Ob omembi eteričnih olj nam misli zdrsnejo k vroči, pomirjajoči kopeli ob koncu napornega dneva, vendar nam majhna steklenička ponuja še marsikateri drug odgovor kot le dišečo aromo.


Učinek eteričnega olja je odvisen od rastline, iz katere je bilo pridobljeno. Podjetje Naturavit nudi celo vrsto eteričnih olj z raznimi zdravilnimi lastnostmi in dobrodejnimi vplivi. Lahko delujejo pomirjajoče, spodbujajoče in diuretično, antiseptično, antibiotično ter nas harmonizirajo oziroma izboljšajo naše počutje. 

Za izboljšanje našega počutja je pomembna pravilna izbira eteričnega olja in poznavanje načinov porabe:

ZA SPODBUDO IN AKTIVNOST

  • Meta: za bistre misli in koncentracijo kanemo 3-4 kapljice eteričnega olja mete na vlažno gazo in jo položimo na čelo.
  • Limona: za dobro razpoloženje na dlani kanemo 2 kapljici eteričnega olja limone in dve kapljici eteričnega olja sivke; nekaj kapljiv limoninega eteričnega olja v pršilni steklenici z vodo bo delovalo kot odlično naravno sedstvo za čiščenje raznih površin.

ZA POMIRITEV PO NAPORNEM DNEVU

  • Rožmarin: za pomiritev, proti izčrpanosti in utrujenosti; eterično olje sivke oživlja čute in odganja slabo razpoloženje, lajša pa tudi bolečine v mišicah po intenzivni športni aktivnosti.
  • Relax in sivka: ob zaključku dneva za sprostitev in pomiritev pred spanjem; z eteričnim oljem Relax ali sivko odišavite zrak v spalnici ali kanite 3-4 kapljice na vzglavnik.

ZA BREZSKRBNE ZIMSKE DNI:

  • Evkaliptus: pomoč v času prehladov, čiščenje dihalnih poti, preprečevanja razvoja in širjenja virusov; najbolj učinkovito bo z inhalacijo - kanite 4-6 kapljic v 2 litra vroče vode, se z brisačo pokrijte čez glavo in globoko dihajte.
  • Cimet: nekaj kapljic cimetovega eteričnega olja bo izboljšalo vaše razpoloženje, spodbudilo kreativnost in družabnost, okrepilo samozavest, pomirilo napetost in razdražljivost; uporabno je tudi pri masažah, v kopelih in dišavnih lučkah.

Eterično olje čajevca

V aromaterapevtskih mešanicah se olje čajevca uporablja za pomoč telesu v borbi proti

raznim okužbam, kot tudi za krepitev naravne odpornosti telesa. V inhalacijah blaži težave z

dihali. V kozmetiki je zelo koristen pri negi mastne in aknaste kože, v šamponih pa pomaga

odpravljati prhljaj. Je sestavina mnogih naravnih dezodorantov in izdelkov za nego nog.

Z njim lahko ublažimo manjše površinske ureznine, opekline in okužbe.