V Tušu zbrali kar 5.000 zvezkov za šolarje širom Slovenije

15. september 2017

V sklopu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh-Podari zvezek, ki ga Tuš pripravlja skupaj s partnerjem Rdečim Križem Slovenije, so podelili prvi del donacije - 5.000 zvezkov. Ti bodo kar najhitreje romali v roke pomoči potrebnim šolarjem, ki so septembra že sedli v šolske klopi. Številni otroci občutijo finančne stiske svojih družin, zato je vsak dodaten šolski pripomoček zelo dragocen. Akcija se nadaljuje vse do 24. oktobra. Tuš pričakuje, da bodo do takrat skupno zbrali kar 10.000 zvezkov in s tem razveselili prav toliko otrok širom Slovenije.

Vsako leto se ob začetku novega šolskega leta v Rdečem Križu srečujejo z potrebami velikega števila otrok po osnovnih šolskih potrebščinah in letos je na pomoč priskočil Tuš s partnerji – dobavitelji. Dobrodelna akcija Pričarajmo nasmeh – Podari zvezek, ki poteka od sredine avgusta v vseh Tuševih trgovinah širom Slovenije, spodbuja kupce, da z nakupom posebej označenih izdelkov prispevajo v sklad za nakup šolskih zvezkov. Letos je glavni cilj projekta, ki bo potekal vse do 24. oktobra, zbrati 10.000 zvezkov, pri čemer je prvi paket 5.000 zvezkov že romal v roke pomoči potrebnim šolarjem.

»Osnovnošolcem po Sloveniji, ki zaradi finančne stiske potrebujejo pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, v Rdečem križu pomagamo že vrsto let. Veseli smo, da so nam letos na pomoč priskočili v Tušu in v slabem mesecu dni že zbrali 5.000 zvezkov. Slednje tekom tega tedna že pospešeno razdeljujemo otrokom iz družin, ki so v finančnih stiskah, in odzivi so izjemno pozitivni,« je povedala generalna sekretarka RKS Renata Brunskole.

Dobrodelna akcija, s katero zbirajo sredstva za šolske zvezke, poteka po vseh Tuševih trgovinah širom Slovenije, njen namen pa je pomagati družinam, ki so se znašle v nezavidljivem položaju. Akcija zbiranja bo trajala vse do 24. oktobra, ko bodo predstavniki Tuša podarili še drug del donacije.

Nazaj na seznam