Pričarajmo nasmeh 2016

30. junij 2016

14. leto zapored 500 otrokom pričarali nasmeh

Tudi letos v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh s svojimi partnerji in kupci omogočamo 500 otrokom iz socialno ogroženih družin enotedensko letovanje na Debelem rtiču. Skozi vse poletje se bo na letovanju zvrstilo 5 skupin otrok iz vse Slovenije. Letos bodo vzgojitelji in animatorji velik poudarek namenili športnim, izobraževalnim in vodnim aktivnostim.

 

Otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavljamo lepše in kakovostne počitnice. Vsako leto otroci namreč sodelujejo pri številnih aktivnostih, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, izlet z ladjico, kopanje, zabava z glasbo in plesom, trim steza,  igrišče in drugo. Letos otroci spoznavajo in se osveščajo tudi o varovanju vodnih virov ter varčevanju z vodo.Ponosni smo, da vsako leto 500 otrok popeljemo v svet igre, drugačnosti in jim omogočimo počitnice v krogu svojih vrstnikov. V 14. letih bomo izkušnjo omogočili skupno že 7.100 otrokom, kar je enakovredno kar tretjini vseh prvošolcev, ki so pravkar osvojili prvo stopničko osnovnošolskega izobraževanja.Pri izbiri otrok sodelujemo s partnerjem Rdečim križem Slovenije, ki otroke na podlagi objektivnih parametrov izbere s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije.

 

Skupina Tuš je že od svoje ustanovitve pred več kot 27 leti zavezana k družbeno odgovornim aktivnostim, preko katerih vrača lokalnemu in širšemu okolju. Njena usmeritev, pomagati otrokom, je pred 14. leti pripomogla k rojstvu projekta Pričarajmo nasmeh, ki vsako leto 500 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije omogoči tedensko letovanje v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič.


Prva skupina otrok je na delavnicah odkrivala pomen ohranjanja čistih voda. V veliki slikarski delavnici, so skozi slikarske umetnine sami pojasnili, kako bi poskrbeli za ohranjanje čistih voda. Izdelki so bili polni morskih živali, rek, jezer in morij, vsak otrok je izrazil svoj pogled na čistost in ohranjanje vode. V eko usvarjalnici so iz odpadne embalaže ustvarjali vodne živali in tako spoznavali pomen čistih voda za življenje v njih. Pripravili so tudi vodne igre brez meja, v katerih so otroci urili svoje spretnosti, na koncu pa tekmovali s pokanjem velikanskih milnih mehurčkov. Delavnica je tudi poudarila simboliko varovanja vodnih virov, saj so otroci izdelovali ladjice in nanje napisali ter nalepili misli o pomenu ohranjanja čistih voda. Ladjice so simbolično spustili v vodo in tako svoje misli in želje zaupali vsem prisotnim in ponesli v svet. Ob koncu so z gusarjem in Piko zapeli posebno gusarsko himno in odkrili zaklad na dnu morja. 

Pričarajmo nasmeh 2016

Galerija

Nazaj na seznam