Otroški kotiček Otroškega oddelka celjske bolnišnice bogatejši

  • 6

Sklepno dejanje Tuševe dobrodelne akcije je danes potekalo v Splošni bolnišnici Celje, kjer so sprejeli donacijo igrač in didaktičnih pripomočkov za njihov otroški kotiček Otroškega oddelka. Omenjeni oddelek je prvi med 13 pediatričnimi oddelki slovenskih bolnišnic, ki jih bo Tuš obdaril pod sloganom “Obdarimo igralne kotičke pediatričnih oddelkov bolnišnic”.

V Tušu skozi vse leto poskušajo odgovarjati na konkretne potrebe okolice, kjer so prisotni. Igrače in didaktični pripomočki na pediatričnih oddelkih bolnišnic bodo tako osrečile in krajšale čas hospitaliziranim otrokom, staršem pa hkrati omogočile, da skupni dnevi hitro minejo. Predaja donacije je rezultat dobrodelnega projekta, ki so ga pričeli v mesecu februarju in je potekal do 5. marca v vseh Tuševih trgovinah širom Slovenije.

Na današnji predaji donacije je Andraž Tuš, direktor marketinga v Tušu, povedal: “aktivnost je nastala na podlagi zavedanja, da bolnišnice težje namenijo sredstva za nakup didatktičnih pripomočkov za lepše bivanje med zdravljenjem in okrevanjem. Ponosni smo, da nam bo preko donacije igrač uspelo krajšati in lepšati dneve hospitaliziranim otrokom.”

Dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med., specialistka pediatrije in otroške nevrologije ter predstojnica otroškega oddelka je osvetlila pomen donacije: “veliko dejavnikov vpliva na dobro počutje otrok v bolnišnici. Spodbudno bolnišnično okolje, v katerem otroci lažje in hitreje okrevajo, soustvarjajo tudi možnosti za igro, pa naj bo to v igralnici ali ob postelji. Ko prebrodijo najhujše, je namreč prav igra, ta spontana, prijetna in prostovoljna dejavnost otrok tista, ki malo omehča in ublaži iztrganost iz domačega okolja in otrokom popestri in olajša čas zdravljenja v bolnišnici. Na našem oddelku letno zdravimo približno 3.100 otrok in mladostnikov in podarjene igrače bodo zagotovo marsikateremu med njimi polepšale dneve v bolnišnici. V imenu oddelka in v njihovem imenu se zahvaljujem tako organizatorju akcije, podjetju Tuš kot tudi vsem posameznikom, ki so s svojim nakupom prispevali sredstva za ta namen.”

Sklepno dejanje dobrodelnega projekta, v kateri so z nakupi prispevali tudi kupci, se bo do konca meseca odvijalo še v 12 pediatričnih oddelkih slovenskih bolnišnic. Tuš se namreč zaveda, da njegova naloga ni le odgovarjanje na potrebe skupnosti, temveč tudi ustvarjanje trendov za promocijo zdravega in prijaznejšega okolja, predvsem pri naših najmlajših. 

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo vas o odpoklicu izdelka: LAN NATURA 150 g, EAN: 3859891427673, uporabno najmanj do: 16.11.2024, lot: 228 zaradi presežene vrednosti cianovodikove kisline. Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa in vrnili vam bomo kupnino. Vaš Tuš  

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka: PURANJI FILE, PRSI VP Uporabno najmanj do: 25. 10. 2023 (datum je odtisnjen na etiketi vrečke). Serija št.: 6150489154 Proizvajalec: ANIMEX FOODS SP. Z.O.O, ul. T. Chatubinskiego 8, Warszawa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella spp. Potrošniki naj živila ne zaužijejo, temveč ga zavržejo ali … Več

  • Cenjene stranke obveščamo o preventivnem umiku izdelka:   OSTRA MOKA VSAK DAN, TIP 400, 1 kg. Uporabno najmanj do 10. 7. 2024 (datum je odtisnjen na vrhu vrečke). Proizvajalec: Mlinotest živilska industrija d.d. za Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.   Kupci lahko izdelek vrnete na mesto nakupa … Več