Skutni njoki s pehtranom Ana Roš & Tuš
Skutni njoki so vrhunski izdelek iz povsem lokalnih slovenskih sestavin. Po sestavi preprosti, po okusu pa unikatni, se njoki odlično skladajo z različnimi domačimi omakami in domišljiji puščajo prosto pot pri ustvarjanju novih jedi.
Njoki so pripravljeni iz albuminske skute Mlekarne Planika, sirotke in pšenične bele moke, njihovi edinstvenosti pa je Ana Roš dodala dve ključni sestavini, ki krepita strukturo in okus: pehtran in mak.
Pri kuhanju upoštevate nekaj bistvenih korakov. Da bodo skutni njoki pri kuhanju obdržali čvrsto strukturo, najprej zavrite vodo, šele nato njoke vzemite iz zamrzovalnika in stresite v krop. Ko njoki priplavajo na površje, jih kuhajte še 2 minuti in 30 sekund, nato pa jih poberite iz vode. Skuta bo le tako pravilno zakrknila, njoki pa bodo obdržali čvrstost, ki bo estetsko zaokrožila videz končne jedi. Njoki bodo najbolj okusni samo z maslom ali s paradižnikovo salso in oljčnim oljem.
Lahko jih pripravite tudi s karamelizirano zaseko. Nekaj zaseke postavite v ponev na nizkem do zmerno visokem ognju in počakajte, da se maščoba stopi. Dodate ji ščepec sladkorja in sveža zelišča ter ves čas mešajte, dokler zaseka ne postane rjavkaste barve in dobi lešnikasto aromo. Odstavite z ognja in omako precedite, da se znebite odvečne maščobe in ostanejo samo hrustljavi delčki, ki jih nato posujete po njokih. Lahko jih začinite s preostalo maščobo.
OPIS: Hitro zamrznjen izdelek iz albuminske skute, maka in pehtrana po recepturi Ane Roš.
NAVODILA ZA UPORABO: Kuhanje v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje.
SEZNAM SESTAVIN: albuminska SKUTA (63 %) (sirotka, MLEKO), PŠENIČNA bela moka, JAJCA, jodirana sol (sol, kalijev jodid), riževa moka, mak, pehtran, cimet, koruzni škrob. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, mandlje, orehe) in sezam.
POSEBNI POGOJI SHRANJEVANJA ŽIVILA: Hraniti na temperaturi (v stopinjah Celzija): od -25.0°C do -18.0°C
DOBAVITELJ: PEKARNA PEČJAK D.O.O.