Mariniran svinjski vrat Ana Roš & Tuš

 

Poskusite izvrstno slovensko svinjino, začinjeno s 3 temnimi omakami, česnom, ingverjem, semeni koriandra in melaso. Svinjski vrat je priljubljen del svinjine - z maščobo in tanko plastjo veziva prepredeno meso je polnega okusa in pri peki ohrani sočnost. Mariniran svinjski vrat dobi po pečenju v pečici lepo rjavo, karamelno barvo.

Mariniran svinjski vrat je odlična pečenka, ki jo lahko ponudite kot glavno jed, hladno kot predjed, v sendviču, z zeleno solato, z redkvicami ali namesto piščančjega mesa v cezarjevi solati. Hladno postrežemo z gorčico, hrenom ali drugo omako. Pečenko pečemo v pekaču, ki je le za malenkost večji od kosa mesa, večji pekač uporabimo le, če bomo z mesom pekli tudi kakšne priloge. Toplo jed postrezite z omako iz oljčnega olja, česna, svežega peteršilja, naribanega svežega ingverja in polnozrnate gorčice.

OPISSvinjski vrat (slovenska svinjina), mariniran v marinadi iz sojine, ribje in ostrigine omake, ingverja, česna in koriandra. Pakiran v vakuumu.

NAVODILA ZA UPORABO: Svinjski vrat prekrijte z aluminijasto folijo in ga v predhodno ogreti pečici pecite 1 uro in 30 minut pri temperaturi 180 °C. Središčna temperatura mesa naj doseže vsaj 74 °C. Postrezite ga z omako iz oljčnega olja, česna, svežega peteršilja, naribanega svežega ingverja in polnozrnate gorčice.

SEZNAM SESTAVINsvinjski vrat brez kosti 95 %, sol, marinada (SOJINA omaka (voda, sol, SOJA, barvilo: E 150a, PŠENIČNA moka, sladkor, ojačevalec arome: E 621, konzervans: E 202), RIBJA omaka (SARDELE, sol, sladkor), OSTRIGINA omaka (voda, sladkor, sol, fruktozni sirup, modificirani tapiokin škrob, antioksidant: E 330, ojačevalec arome: E 621, OSTRIGIN ekstrakt, barvilo: E 150 c, aroma, stabilizator: E 415, konzervans: E 211), ingver, česen, koriander, zartin (sol, glukozni sirup, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 500, stabilizatorja: E 262, E 331; arome)).

POSEBNI POGOJI SHRANJEVANJA ŽIVILA: Hraniti na temperaturi (v stopinjah Celzija): od 0.0 °C do 4.0 °C.

DOBAVITELJZLATA DOLINA, D.O.O. 

 

  vse vrednosti so preračunane na 100g / 100ml
Energijska vrednost 636,0 kJ / 152,0 kcal
Maščobe (g) 8,3
- od tega nasičene (g) 3,6
Ogljikovi hidrati (g) 1,8
- od tega sladkorji (g) 1,5
Prehranske vlaknine (g) 0
Beljakovine (g) 18
Sol (g) 2,3

 

Žita, ki vsebujejo gluten Pšenica
Ribe in proizvodi iz njih Da
Zrnje soje in proizvodi iz njega Da
Mehkužci in proizvodi iz njih Da