KORENČKOVI NJOKI ANA ROŠ & TUŠ
Njoki iz slovenskega korenja, pšenične bele moke, sira, skute in žajblja so narejeni iz lokalnih sestavin. Pripravljeni bodo izredno hitro, v ustih pa se vam bodo preprosto stopili. Še posebej se jih boste razveselili po napornem delavniku ali ob nepričakovanih obiskih. Kot glavno jed ali prilogo jih pripravite v božanski omaki iz smetane in staranega sira. Ste pripravljeni, da poskusite prava kulinarična nebesa?
Korenčkovi njoki so že sami po sebi odličen obrok lahko pa jih postrežete s sirovo omako, ki jo naredite tako, da segrejete smetano in ji dodate nariban malce staran sir, ki ga v smetano vmešate s paličnim mešalnikom. Količina sira naj bo enaka količini smetane.
OPIS: Ročno izdelani njoki iz pečenega mletega korenja, pšenične bele moke, sira, skute in žajblja so značilne oblike njoka. Barva in okus sta značilna za korenje.
NAVODILA ZA UPORABO: V posodo natočimo 2 l vode, jo solimo z 2 g soli, zavremo in vanjo stresemo zamrznjene korenjeve njoke. Kuhamo jih dve minuti in pol ob rahlem vrenju. Nato jih odcedimo, začinimo s kančkom olivnega olja in dosolimo po okusu.
SEZNAM SESTAVIN: Korenje 46 %, bela PŠENIČNA moka, sir 16% (termizirano MLEKO, sol, sirarska kultura, konzervans lizocim (JAJCA), utrjevalec: kalcijev klorid, sirišče), pusti sveži sir 12% (pasterizirano nehomogenizirano posneto MLEKO, mezofilne kulture, sirišče), jodirana sol, nerafiniran trsni sladkor, žajbelj.
POSEBNI POGOJI SHRANJEVANJA ŽIVILA: Hraniti na temperaturi (v stopinjah Celzija) od -18.0 °C do -18.0 °C
DOBAVITELJ: NUDL D.O.O.