KORENČKOVI NJOKI ANA ROŠ & TUŠ

Njoki iz slovenskega korenja, pšenične bele moke, sira, skute in žajblja so narejeni iz lokalnih sestavin. Pripravljeni bodo izredno hitro, v ustih pa se vam bodo preprosto stopili. Še posebej se jih boste razveselili po napornem delavniku ali ob nepričakovanih obiskih. Kot glavno jed ali prilogo jih pripravite v božanski omaki iz smetane in staranega sira. Ste pripravljeni, da poskusite prava kulinarična nebesa?

Korenčkovi  njoki so že sami po sebi odličen obrok lahko pa jih postrežete s sirovo omako, ki jo naredite tako, da segrejete smetano in ji dodate nariban malce staran sir, ki ga v smetano vmešate s paličnim mešalnikom. Količina sira naj bo enaka količini smetane.

OPIS: Ročno izdelani njoki iz pečenega mletega korenja, pšenične bele moke, sira, skute in žajblja so značilne oblike njoka. Barva in okus sta značilna za korenje.

NAVODILA ZA UPORABO: V posodo natočimo 2 l vode, jo solimo z 2 g soli, zavremo in vanjo stresemo zamrznjene korenjeve njoke. Kuhamo jih dve minuti in pol ob rahlem vrenju. Nato jih odcedimo, začinimo s kančkom olivnega olja in dosolimo po okusu.

SEZNAM SESTAVIN: Korenje 46 %, bela PŠENIČNA moka, sir 16% (termizirano MLEKO, sol, sirarska kultura, konzervans lizocim (JAJCA), utrjevalec: kalcijev klorid, sirišče), pusti sveži sir 12% (pasterizirano nehomogenizirano posneto MLEKO, mezofilne kulture, sirišče), jodirana sol, nerafiniran trsni sladkor, žajbelj.

POSEBNI POGOJI SHRANJEVANJA ŽIVILA: Hraniti na temperaturi (v stopinjah Celzija) od -18.0 °C do -18.0 °C

DOBAVITELJ: NUDL D.O.O.

 vse vrednosti so preračunane na 100g / 100ml
Energijska vrednost772,0 kJ / 184,5 kcal
Maščobe (g)5,1
- od tega nasičene (g)3,4
Ogljikovi hidrati (g)24
- od tega sladkorji (g)5,3
Prehranske vlaknine (g)0
Beljakovine (g)10
Sol (g)1,3

 

Žita, ki vsebujejo gluten Pšenica
Jajca in proizvodi iz njih Da
Zrnje soje in proizvodi iz njega V sledeh
Mleko in mlečni proizvodi Da
Oreški in proizvodi iz njih Orehi v sledeh
Zelena in proizvodi iz nje V sledeh
Gorčično seme in proizvodi iz njega V sledeh
Sezamovo seme in proizvodi iz njega V sledeh