Bučni njoki Ana Roš & Tuš
Bučni njoki so odlični kot samostojna jed z maslom ali oljčnim oljem. Najboljši so z rjavim maslom, ki mu dodate pest svežega žajblja. Žajbelj pustite v stopljenem toplem rjavem maslu v pokriti posodi 30 minut in ga nato odstranite. Rjavo maslo polijte čez sveže kuhane njoke po vrhu pa potresite drobljene pražene lešnike.
Priprava rjavega masla:
- Segrejte ponev z debelim dnom na zmernem ognju.
- Dodajte maslo (v kolikor bo narezano na koščke, se bo bolj enakomerno stopilo). Posodo med kuhanjem vrtite oz. tresite, da se trdi delci ne zažgejo.
- Ko se maslo stopi, se začne peniti, takrat znižajte ogenj in nadaljujte z vrtenjem posode.
- Ko maslo dobi barvo lešnika ga skozi cunjo precedite v drugo kovinsko posodo, da preprečite, da se maslo zažge.
OPIS: Bučni njoki po recepturi Ane Roš.
NAVODILA ZA UPORABO: V posodo natočimo 2 l vode, jo solimo z 2 g soli, zavremo in vanjo stresemo zamrznjene bučne njoke. Kuhamo jih dve minuti in pol ob rahlem vrenju. Nato jih odcedimo, začinimo s kančkom olivnega olja in dosolimo po okusu.
SEZNAM SESTAVIN: Buča, PŠENIČNA amoka, SIR Tolminc staran, albuminska SKUTA, jodirana sol, trsni sladkor.
POSEBNI POGOJI SHRANJEVANJA ŽIVILA: Hraniti na temperaturi (v stopinjah Celzija): Hraniti zamrznjeno pri temperaturi pod -18 °C.
DOBAVITELJ: NUDL D.O.O.