Bučni njoki Ana Roš & Tuš

Da na krožniku ustvarite pravo simfonijo okusov, ni potrebno veliko. Bučni njoki po recepturi Ane Roš vas bodo zapeljali z rahlo teksturo in dodatkom staranega sira Tolminc, pripravljeni pa bodo v le nekaj minutah.

Bučni njoki so odlični kot samostojna jed z maslom ali oljčnim oljem. Najboljši so z rjavim maslom, ki mu dodate pest svežega žajblja. Žajbelj pustite v stopljenem toplem rjavem maslu v pokriti posodi 30 minut in ga nato odstranite. Rjavo maslo polijte čez sveže kuhane njoke po vrhu pa potresite drobljene pražene lešnike.

 

Priprava rjavega masla:

  • Segrejte ponev z debelim dnom na zmernem ognju.
  • Dodajte maslo (v kolikor bo narezano na koščke, se bo bolj enakomerno stopilo). Posodo med kuhanjem vrtite oz. tresite, da se trdi delci ne zažgejo.
  • Ko se maslo stopi, se začne peniti, takrat znižajte ogenj in nadaljujte z vrtenjem posode.
  • Ko maslo dobi barvo lešnika ga skozi cunjo precedite v drugo kovinsko posodo, da preprečite, da se maslo zažge.

OPIS: Bučni njoki po recepturi Ane Roš.

NAVODILA ZA UPORABO: V posodo natočimo 2 l vode, jo solimo z 2 g soli, zavremo in vanjo stresemo zamrznjene bučne njoke. Kuhamo jih dve minuti in pol ob rahlem vrenju. Nato jih odcedimo, začinimo s kančkom olivnega olja in dosolimo po okusu.

SEZNAM SESTAVINBuča, PŠENIČNA amoka, SIR Tolminc staran, albuminska SKUTA, jodirana sol, trsni sladkor.

POSEBNI POGOJI SHRANJEVANJA ŽIVILA: Hraniti na temperaturi (v stopinjah Celzija): Hraniti zamrznjeno pri temperaturi pod -18 °C.

DOBAVITELJ: NUDL D.O.O.

  vse vrednosti so preračunane na 100g / 100ml
Energijska vrednost 766,0 kJ / 183,1 kcal
Maščobe (g) 7,1
- od tega nasičene (g) 4,8
Ogljikovi hidrati (g) 20,0
- od tega sladkorji (g) 4,4
Beljakovine (g) 9,7
Sol (g) 1,0

 

Žita, ki vsebujejo gluten Pšenica
Raki in proizvodi iz njih Ne
Jajca in proizvodi iz njih Da
Ribe in proizvodi iz njih Ne
Arašidi in proizvodi iz njih Ne
Zrnje soje in proizvodi iz njega V sledeh
Mleko in mlečni proizvodi Da
Oreški in proizvodi iz njih V sledeh
Zelena in proizvodi iz nje V sledeh
Gorčično seme in proizvodi iz njega V sledeh
Sezamovo seme in proizvodi iz njega V sledeh
Žveplov dioksid in sulfiti Ne
Volčji bob in proizvodi iz njega Ne
Mehkužci in proizvodi iz njih Ne